התחברות לאתר
לקוחות אתר אופטיקנה?
התחברות עם קוד חד פעמי ב- SMS
מעבר לתפריט ראשי (מקש קיצור 2) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 3) מעבר לתפריט צד (מקש קיצור 4) מעבר לעמוד סניפים (מקש קיצור 5) שנה לנגודיות גבוהה (מקש קיצור 6) עצירת אנימציות - מקש קיצור 7

מכשירי שמיעה מומלצים

תיאום בדיקת ראייה והתאמת

עדשות מגע

לתיאום בדיקה

על המגוון הרחב של מכשירי השמיעה המומלצים המותאמים באופן אישי למבנה האוזן, לרמת הבעיה, לגיל המטופל ולאופי חייו.

אחת התכונות החשובות של בני האדם היא היכולת לדבר ולשמוע, ובדרך כלל אין בכך כל בעיה, אך יש לא מעט אנשים שסובלים מליקוי ביכולת השמיעה שלהם מסיבות שונות. חלק מהסיבות לירידה באפשרות לשמוע באופן מיטבי נעוצות בגיל, אך יש גם סיבות נוספות שפוגעות בילדים ובאנשים צעירים.

דלקות אוזניים רבות, מחלות, תאונות או חשיפה לסביבה רועשת לאורך זמן יכולות לגרום לליקוי בשמיעה, וזו ללא ספק פגיעה באיכות החיים של הסובלים מכך. אדם מתחיל להבין שהוא אינו שומע היטב כשהוא מתקשה להבין את הנאמר בשיחה, כשהוא מגביר את הטלוויזיה באופן חריג, כשהוא מתקשה להפריד בין רעשים ולמקד את הקשב בנאמר. לפעמים הליקוי קורה בהדרגה ואדם עשוי להבחין בכך רק כשאנשים בסביבתו מעירים לו שאינו שומע.

תפקוד מערכת השמע הוא שונה מאדם לאדם, כמו גם הסיבות לליקוי. ישנם היום מכשירי שמיעה מומלצים ומתקדמים המיועדים לסייע ולשפר את היכולת לשמוע ברמות שונות, ולפני שרוכשים מכשיר כלשהו יש צורך להתאים אותו על ידי אנשי מקצוע בתחום לאחר בדיקת מכון שמיעה מומלץ. מלבד סוגי המוצרים השונים והטכנולוגיה של כל אחד, יש צורך להתאים את האביזרים לפי אורח החיים, המבנה האנטומי של האוזן והבעיה, כמו גם התקציב המיועד למכשיר.

מגוון רחב של מכשירים מתקדמים

פיתוחי הטכנולוגיה המתקדמים בתחום זה הביאו למגוון רחב של מכשירי שמיעה מומלצים המותאמים באופן אישי למבנה האוזן, לרמת הבעיה, לגיל המטופל ולאופי חייו. ילדים שגופם גדל יצטרכו אביזרים שאינם מותאמים לגודל האוזן כדי שלא יצטרכו החלפה בתדירות גבוהה. ישנם אביזרים הניתנים לשימוש בתוך תעלת האוזן, ישנם מכשירי שמיעה מומלצים המותקנים מאחורי האוזן, ישנם אביזרים הכוללים סוללות שאותן מחליפים אחת לתקופה וישנם אחרים הנטענים באופן חשמלי.

סוגי בעיות השמיעה מחולקות לפי רמות שונות של חומרה, שאותן קובעים במהלך בדיקה של מכון שמיעה מומלץ. בעת הבדיקה משמיעים צלילים שונים בתדרים משתנים כשהאדם מרכיב אוזניות, ולפי הקושי לשמוע תדרים מסוימים קובעים את רמת הלקות. ישנם שלבים שונים של ליקוי, מרמה מינימלית ועד עמוקה, וזהו השלב הראשון להתאמת מכשיר, אך לא האחרון.

סוגי המכשירים השונים:

  • מכשיר BTE (Behind The Ear) – כולל מנגנון הנמצא מאחורי האוזן ומחובר בצינורית דקיקה אל תוך האפרכסת באופן המותאם אישית למשתמש לפי גודל האוזן. זהו התקן מוכר והוא מתאים לרוב סוגי הלקויות ולגילים שונים. הקופסה הקטנה המצויה מאחורי האוזן היא בצבע העור וכמעט בלתי נראית והצינורית שקופה, כך שהמכשיר כלל אינו בולט. יש לאביזרים אלה יכולות מתקדמות כמו תקשורת לטלפון הנייד, כך שניתן להגביר את עוצמת הקול במהלך שיחה.
  • מכשיר ITE (In The Ear) - כולל מנגנון מתקדם הנמצא בתוך האוזן ונחשב למאוד מבוקש. האוזנייה מונחת בתוך האפרכסת ומותאמת למבנה האוזן. האביזר יכול להתאים גם ללקות שמיעה חמורה וכולל טווח מחירים רחב.
  • מכשיר (In The Canal) ITC - הוא אביזר הנמצא בתוך תעלת האוזן, הוא נסתר ומתאים לבעיות שמע מינימליות עד בינוניות. למרות גודלו של האביזר יש לו יכולות מתקדמות שהפכו אותו למבוקש מאוד.
  • מכשיר CIC (Completely in the canal) - הוא האביזר הקטן ביותר המצוי כולו בתוך תעלת האוזן, מעין כפתורים קטנים המוצנעים בתוך האוזן. המוצר מתאים לליקוי שמיעה בדרגה בינונית ואינו מומלץ לילדים בשל הצורך בהתאמה למבנה האוזן וקצב הגדילה המהיר שלהם.
  • מלבד מוצרים אלה יש עוד מגוון של אביזרים שיותאמו באופן ספציפי לכל אדם על ידי צוות מומחים לאחר בדיקת מכון שמיעה מומלץ.

שווה קריאה נוספת