שימוש נכון בעדשות מגע - עשה ואל תעשה
שימוש נכון בעדשות מגע- עשה ואל תעשה
- חשוב לשמור על רמת היגיינה גבוה ביותר בעת השימוש בעדשות מגע.
לשם כך חובה לשטוף ידיים היטב במים וסבון לפני כל מגע עם העין, בין אם בהוצאת העדשה או בהכנסתה לעין.
אנו לא יודעים במה הידיים שלנו נגעו ועל כן חובה לבצע פעולה זו בכל מגע עם העדשות על מנת למנוע זיהומים. - חובה להחליף על בסיס יומי את תמיסת עדשות המגע שכן התמיסה סטרילית ומשמשת לניקוי, חיטוי והשריה של העדשות.
בעת שימוש חוזר בתמיסה היא איננה מבצעת את פעולות החיטוי והניקוי ואינה סטרילית, אלא מבצעת רק פעולת השרייה. - יש לחטא לנקות ולשטוף את מחסנית העדשות על בסיס יומי מכיוון שמחסנית שאינה נקיה מהווה כר ומצע גידול לחיידקים ומקור לזיהום פטרייתי שעלול לעבור לעדשות המגע ומשם לעין.
על כן יש לשטוף את כל חלקי המחסנית במים וסבון, לאפשר לחלקי המחסנית להתייבש ואחת ל 3-4 חודשים להחליף מחסנית לחדשה לגמרי. - יש לסגור את הפקק של תמיסות חומרי הניקוי וההשריה למניעת זיהום, לרשום עליו תאריך פתיחה ולאחסן את הבקבוקים במקום קריר ויבש (אין צורך לאחסן במקרר).
מומלץ בכל חודשיים להחליף בקבוק לחדש. כמובן שאין להשתמש מעבר לתאריך התפוגה של החומר (רשום בתחתית הבקבוק). - יש להחליף עדשות מגע חודשיות / דו שבועיות / יומיות- לפי הוראות היצרן ו/או האופטומטריסט ואין למשוך או לגרור מעבר לזמן המומלץ,
זאת מכוון שהאיכות האופטית ומעבר החמצן של העדשה פוחת והולך בהדרגה עקב הצטברות משקעים ע"ג העדשה.
דבר זה עלול לגרום לנזקים לקרנית העין ועל כן רצוי לרשום ע"ג האריזה את תאריך הפתיחה של הזוג הנוכחי וכן תזכורת בטלפון נייד על מועד ההחלפה. - אין לאחסן עדשות מגע במים או לשטוף אותם במי ברז עקב תכולת חומרים שמזיקים לעין כמו כלור למשל וערך הגבה נמוך יותר
וע"כ לא מומלץ להיכנס לים ולבריכה ללא הגנה של משקפי שחיה אטומים(PH) שיגרום לצריבה בעין. - בזמן איפור העין יש להרכיב בשלב ראשון עדשות מגע ורק לאחר מכן לבצע את פעולת האיפור ובזמן הסרת האיפור יש להוציא קודם את העדשה ולאחר מכן להסיר את האיפור.
רצוי וכדאי להשתמש בחומרי איפור על בסיס מים ופחות על בסיס שמן, דבר שקיים אצל החברות המובילות בתחום. אין להשתמש בכלי איפור של אחר מכוון שהדבר עלול לגרום לדלקות ונזקים למשטח קרנית העין. - אין להעביר עדשות מגע מאדם לאדם גם לא לצורך ניסיון מכוון שבמעבר עלול לעבור גם זיהום כל שהוא.
- במידה וחשים צריבה ,אדמומיות, הפרשות , כאב וכו' יש להסיר עדשות מגע ולפנות לאופטומטריסט\רופא עיניים לצורך בירור הסיבה והמשך טיפול.
- במידה ועדשת המגע אינה שלמה או בלויה או קרועה יש לזרוק אותה ולהחליפה באחרת מכוון שקצה העדשה שאינו שלם עלול לגרום לחוסר נוחות ונזק לעין.
- יש לשוב לאופטומטריסט לצורך בדיקת מעקב וביקורת אחת לחצי שנה.
- לא מומלץ לישון עם עדשות מגע עקב מחסור בחמצן בזמן עצימת העיניים ויש להסירם לפני.
כן כמו כן אין להפריז בהרכבת עדשות מגע מעבר להמלצת האופטומטריסט המטפל ורצוי לשלב עם הרכבת משקפיים כחלק מהשגרה היומית