איך שמים עדשות מגע בפעם הראשונה? על מה חשוב להקפיד? איך מורידים עדשות מגע מהעיניים? מה עושים כשעדשה נדבקת וקשה להוציא?
נמאס לכם מהמשקפיים והחלטתם שאתם מוכנים להתקדם לעדשות? מזל טוב. היום, עדשות הן הרבה יותר מפתרון לבעיות ראיה- הן מאפשרות התמודדות יעילה עם צילינדר ופתרון בעיות בריאות הקשורות בקרנית, וחשוב מהכל- הן מאפשרות איכות חיים ברמה אחרת. טכנולוגיות מתקדמות סייעו בפיתוח של סוגים חדשים של עדשות מגע, אולם עדיין, ניתן לחלק עדשות מגע לשני סוגים עיקריים: ישנם שני סוגים עיקריים של עדשות מגע: רכות וקשות. עדשות מגע רכות עשויות מחומר גמיש, שהוא בדרך כלל סיליקון או הידרוג'ל. עדשות קשות, לעומת זאת, עשויות מחומר קשיח ובעלות מראה טבעי יותר. אבל לא משנה באיזה סוג בחרתם- לפני ההרכבה כדאי לדעת כמה דברים חשובים.
למה כדאי לשים לב לפני הרכבת עדשות מגע?
לפני שניגש להסבר שיפרט שלב אחר שלב איך שמים עדשות מגע, כדאי לזכור כמה נקודות לפני שמרכיבים עדשות, במיוחד בפעם הראשונה. העיניים הן איבר רגיש ופגיע במיוחד, ולכן חשוב לנהוג בהן בעדינות. השלבים הם פשוטים: ראשית, יש לוודא שהידיים נקיות כדי להימנע מחדירת לכלוכים שעלולים לזהם את העין. לכן, גם אם נדמה לכם שלא נגעתם בשום דבר מלוכלך לאחרונה- לפני שאתם נוגעים בעיניים שלכם, רחצו את הידיים היטב במים וסבון, ליתר ביטחון.
איך שמים עדשות מגע - שלב אחר שלב
אז- איך לשים עדשות מגע בפועל? ראשית, כל סוג ידרוש הכנסה מעט שונה. כדי ללמוד איך שמים עדשות צבע ואיך שמים עדשות הידרוג'ל תידרש מיומנות קצת אחרת, ועדיין, הקווים הכלליים דומים. בין אם בחרתם בעדשות קשות או רכות, חודשיות או יומיות, ההרכבה מתנהלת באופן הבא: לאחר שווידאתם שהידיים נקיות ויבשות, טבלו את העדשה בתמיסה עד שהיא שקועה כולה בנוזל. לאחר מכן, היעזרו באגודל על מנת להניח את העדשה כשהיא קעורה ויושבת במרכז האצבע המורה. אצבע יד ימין תרכיב את העדשה לעין שמאל ולהיפך. כעת, באמצעות האצבע והאגודל שביד הפנויה מתחו את העור שסביב העין כך לעדשה יהיה נוח יותר להיכנס. וכעת להרכבה עצמה: הניחו את העדשה בעדינות על גלגל העין תוך כדי שמירה עם אצבע מעליה. כאשר עולה תחושה שהעדשה במקום, מצמצו כמה פעמים- המצמוץ יסייע לה למצוא את מקומה הנכון.
איך מורידים עדשות- שלב אחר שלב
כדי לענות על השאלה איך שמים עדשות מגע, לא מספיק לדעת איך להכניס, יש לשאול גם איך מורידים עדשות מגע. בסוף היום, או בשעה שבה כבר אינכם זקוקים להרכבת העדשות, הוציאו אותן כך שהעיניים שלכם יוכלו לנוח. חשוב לציין שכל סוג עדשות ידרוש הוצאה מעט אחרת, אך באופן כללי הוצאת העדשות תתבצע באופן הבא: לאחר שהידיים נקיות ויבשות, יש להסתכל קדימה (מראה יכולה לעזור) ובאמצעות שתי אצבעות לצבוט את העדשה ובכך לנתק אותה מהעין. חשוב לומר מה לא לעשות: אסור בהחלט להשתמש בציפורניים: מעבר לנזק שיכול להיגרם לעדשות, עלול להיגרם נזק לקרנית העין. שריטה בקרנית היא מצב שעלול לכניסת זיהומים לעין ובמקרים חמורים אף לפגיעה בראייה. אם בכל זאת יש קושי לגבור על רפלקס הסגירה האוטומטי של העין, ניתן להביט למעלה, ולאחר שאצבע אחת מושכת בעדינות את העדשה מטה, לצבוט אותה בעדינות עם כרית האצבע והאגודל היישר אל תמיסת הניקוי.
העדשה מסרבת לצאת? קודם כל, הירגעו
כשלומדים איך מורידים עדשות, כמו שלומדים כל דבר חדש, לא תמיד הכל הולך חלק. לא תמיד העדשה יוצאת מיד, שכן הרכבה והוצאת עדשות היא כמו כל מיומנות אחרת ודורשת תרגול. לכן, יש לדעת איך להוציא עדשה שנדבקה לעין, למקרה שתיתקלו במצב הזה. במיוחד אם אתם רק בראשית תקופת העדשות שלכם- עדשה יכולה להרגיש "דבוקה" למקומה, מה שעלות להבהיל. הבשורות הטובות- זהו מצב נורמלי שקורה לפעמים, ואם אתם חווים אותו, כל מה שצריך לעשות הוא לקחת רגע הפסקה, להניח לעיניים ולחזור לנסות שוב כעבור כמה דקות. כשלחוצים, התנועות הופכות פחות מדויקות ויותר מסורבלות מה שמקשה את ההוצאה עוד יותר. לכן, כדי ללמוד איך מוציאים עדשות מגע מהעין בצורה הטובה ביותר, קודם כל וודאו שאתם רגועים, ואז חזרו על ההוראות בסעיף הקודם.