בוודאי תהיתם לא מעט בשאלה מאיזה גיל ניתן להתחיל להרכיב עדשות מגע? התשובה במאמר הבא
עד לפני כמה שנים עדשות מגע נחשבו למוצר יקר ולאביזרים שיש צורך להשקיע זמן רב בטיפול בהם. למי שלא הכיר את העדשות היה חשש מאיבוד, מפגיעה בראייה, מזיהומים ועוד, אף על פי שהן תמיד היו מוצר בטוח. בשנים האחרונות פותחו סוגים שונים של עדשות מגע.
עדשות מגע יומיות, עדשות מגע חודשיות, דו־חודשיות ועוד... אומנם יש צורך בניקוי, בשמירה על היגיינה ובהתנהלות נכונה כשמרכיבים עדשות מגע, אך לצד זאת ניתן להשתחרר מהצורך להרכיב משקפיים בכל שעה למי שמעדיף מראה טבעי וללא אביזרים על הפנים. ההתקדמות המשמעותית בתחום זה הביאה בשנים האחרונות לפיתוח סוגים נוספים של מוצרים שניתן לבחור, והם בעלי תכונות שונות וצורך משתנה בכל הנוגע לניקיון ולטיפול היומי. בניגוד למה שנהוג היה לחשוב בעבר, קל מאוד להתרגל לשימוש בעדשות מגע והן נוחות לשימוש. מוצרים אלה יכולים לספק פתרון לבעיות ראייה שונות וניתן להתאימן לצרכים השונים.
מאיזה גיל ניתן להתחיל להרכיב עדשות מגע?
היתרונות של החלפת משקפיים בגרסה המתקדמת והנוחה יותר אינה פוסחת גם על ילדים. אם בעבר ילדים שהיו זקוקים למשקפי ראייה ראו בכך גזירת גורל, הרי שהיום הם מודעים לאפשרויות האחרות וליכולת "ללכת עם ולהרגיש בלי". אומנם יש מגוון רחב של משקפיים בצורות שונות וזהו אביזר שיכול להתאים לאנשים רבים, אך היום ילדים חשופים לרשתות החברתיות וחשוב להם המראה החיצוני. מגמה זו הביאה לעלייה במספר הילדים שמעדיפים לוותר על המשקפיים. כיוון שעם הפיתוחים המתקדמים בתחום יש אפשרויות נוספות, יש לא מעט ילדים המבקשים לעבור לעדשות מגע.
מלבד המראה נטול המשקפיים, עדשות מגע יומיות או אחרות מאפשרות לילדים יותר חופש בהתנהלות היום־יומית. ילדים אוהבים לשחק, להיות פעילים, לרוץ ולקפוץ ומשקפיים יכולים להיות אביזר שמצריך זהירות. משקפיים עלולים ליפול, להישרט, להישבר ולהתלכלך, והמעבר לשיטה בטוחה יותר גורם להורים רבים לחפש אלטרנטיבה ולבדוק את הנושא של עדשות מגע יומיות לילדים שלהם. החשש של הורים מפני שימוש לא נכון או אי שמירה על העדשות הביא אותם לבדוק את מגוון הסוגים הקיימים בתחום זה.
לשאלת הגיל הנכון להתחיל את השימוש במוצרים אלה, נאמר שאין כל מגבלה, מלבד מגבלת האחריות של הילד. מנהל התרופות והמזון האמריקאי, ה-FDA, קבע שהבגרות של הילד היא הקובעת אם הוא יוכל לעשות שימוש בעדשות ולשמור על היגיינה ועל הטיפול הדרוש. לרוב, ילדים מגיל 12 מרכיבים בעצמם את העדשות, אך ישנם גם ילדים קטנים יותר המשתמשים בהן.
עדשות מגע יומיות – כיצד לעשות שימוש נכון?
לפני שמחליטים על שימוש בעדשות באופן כללי, יש לבצע בדיקה אצל רופא עיניים או אופטומטריסט כדי לקבוע את ההתאמה הנכונה למבנה העין, לסוג בעיית הראייה, לוודא שאין רגישויות ועוד. אחרי שהחלטתם לעבור לעדשות מגע והגעתם למסקנה שהילד יכול להיות אחראי מספיק, חשוב לעבור איתו על כללי הטיפול בהן. עדשות מגע יומיות מרכיבים אך ורק ליום אחד, ובסופו משליכים אותן לפח. עדשות אלה הן בדרך כלל דקות ובעלות תכולת מים גבוהה, הן רכות, נושמות ובלתי מורגשות. היתרון הגדול של מוצרים אלה, דווקא עבור ילדים, הוא העובדה שהעדשות היומיות אינן מצריכות תחזוקה וניקוי, שכן הן נזרקות ומוחלפות בכל יום. חשוב להסיר את העדשות הללו לפני השינה כדי לשמור על העיניים, לא לחשוף אותן למים או לרוק, ואם יש גירוי, דלקת או צריבה בעיניים לא להשתמש בהן. אם יש צורך להסיר איפור, חשוב להוציא את העדשות לפני כן ולזרוק אותן.