התחברות לאתר
לקוחות אתר אופטיקנה?
התחברות עם קוד חד פעמי ב- SMS
מעבר לתפריט ראשי (מקש קיצור 2) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 3) מעבר לתפריט צד (מקש קיצור 4) מעבר לעמוד סניפים (מקש קיצור 5) שנה לנגודיות גבוהה (מקש קיצור 6) עצירת אנימציות - מקש קיצור 7

התאמה אישית של מכשיר שמיעה

תיאום בדיקת ראייה והתאמת

עדשות מגע

לתיאום בדיקה

ירידה בכושר השמיעה יכולה לקרות מסיבות שונות, מה חשוב לדעת על בחירת מכשיר שמיעה

ירידה בכושר השמיעה יכולה לקרות מסיבות שונות, בכל גיל ולפגוע משמעותית באיכות החיים של הסובלים מכך. אלו הסובלים מלקות כלשהי בשמיעה יכולים לשפר את מצבם ואת איכות חייהם על ידי התאמת מכשיר שמיעה שיאפשר להם לשמוע טוב יותר את הסביבה, להקשיב לטלוויזיה או למוזיקה, לנהל אינטראקציה עם אחרים ולהרגיש נוח יותר ובטוח יותר בהתנהלות היום־יומית. 

המכשירים שמשפרים את השמיעה

מכשירי שמיעה הם מוצרים הקיימים כבר שנים רבות, אך בשנים האחרונות, לאור התקדמות הטכנולוגיה והתפתחות גדולה בתחום זה, ישנם הרבה יותר סוגים של מכשירי שמיעה היכולים להתאים לכל אדם, לכל בעיית שמיעה, לכל גיל ולכל אורח חיים. בחירת מכשיר שמיעה נעשית היום בהתאם לירידה בשמיעה, למבנה האוזן, לגיל, לאופן הפעילות, לסוג המכשיר המבוקש ולצרכים האישיים. 

REM (Real Ear Measurements), הטכנולוגיה העומדת מאחורי המכשירים השתנתה והשתפרה לאור החידושים בתחום והיום הם כוללים פונקציות חכמות ומגוונות. המכשירים הדיגיטליים מאפשרים התאמת מכשיר שמיעה באופן אישי לאחר בדיקת שמיעה מקצועית ואבחון של קלינאית תקשורת. מכשירי השמיעה האנאלוגיים שהיו נפוצים בעבר לא עשו הבחנה בין קולות דיבור או מוזיקה לרעשי רקע שונים והגבירו את כולם באותה העוצמה. מכשירי השמיעה הדיגיטליים מבוססים על הגדרות אישיות ומבחינים בין סוגי הרעשים, כך שהאדם יכול להתמקד בהקשבה ספציפית. לאופן הפעולה של המכשיר יש גם קשר למבנה האוזן של האדם ולאופן שבו ישפיע על שיפור השמיעה שלו. מכשירי השמיעה מגבירים את עוצמת הצלילים הנכנסים לתוך האוזן באמצעות מיקרופונים זעירים הפועלים באמצעות סוללה. המיקרופונים אוספים צלילים סביבתיים המומרים לקוד דיגיטלי, מנותחים ומותאמים לרמת אובדן השמיעה, הרעש הסביבתי והצורך האישי.

בחירת מכשיר שמיעה - אופטיקנה

בחירת מכשיר שמיעה – מה חשוב לדעת

התאמת מכשיר שמיעה היא תהליך שיש לעשותו בקפידה לאור השוני בין הלקויות, הצרכים השונים ומבנה האוזן. ישנם כמה תהליכים חשובים לפני בחירת מכשיר שמיעה

  1. בדיקת שמיעה מקצועית אשר תקבע את רמת הירידה בשמיעה, הסיבות ואת סוג מכשיר השמיעה המתאים לכם. במקרה שיש ירידה בשמיעה בשתי האוזניים, חשוב להתאים שני מכשירים.
  2. בדיקה של הצרכים האישיים, אורח החיים והגיל כדי להתאים את המכשיר לשגרת החיים של המטופל. אדם פעיל העוסק בספורט יצטרך מכשיר שיתאים לפעילותו ולמגוון הצרכים שלו. 
  3. בדיקת מבנה האוזן לצורך התאמת מכשיר שמיעה, גודלו וסוגו. 
  4. מדידות תוך אוזניות הן חלק בלתי נפרד מתהליך כיוון מכשירי השמיעה כדי להשיג תוצאות מיטביות. 
  5. שימוש במכשיר לתקופת ניסיון והסתגלות כדי לוודא שהוא עונה על הצרכים.

 

ההיצע הגדול של מכשירי השמיעה כולל בתוכו שלושה סוגים עיקריים הנובעים ממיקומם ומיכולת הפעולה שלהם, הגודל והעוצמה: מאחורי האוזן, בתוך האוזן ובתוך תעלת השמע. 

  • מכשירים בתוך תעלת האוזן (ITC או CIC)  – מסייעים באובדן שמיעה קל עד בינוני עבור מבוגרים, הם כמעט אינם נראים ואף הסוללה שלהם זעירה.
  • מכשירים בתוך האוזן  (ITE) – מתאימים לאובדן שמיעה קל עד כבד, הם מיוצרים בהתאמה אישית למבנה האוזן, הם ניתנים לשדרוג עם תוספות טכנולוגיות שונות וכמעט אינם נראים לעין. מכשיר מסוג זה מאפשר גם קליטת צלילים באופן חשמלי ולא דרך הרמקול ולכן מאפשר הפרדה והבחנה גדולה יותר בצלילים השונים. כיוון שהמכשיר מיוצר לפי מידה אישית הוא פחות מתאים לילדים שאוזניהם גדלות עם הזמן.
  • מכשירי שמיעה מאחורי האוזן (BTE) – מכשירים המתאימים לסוגים רבים של אובדן שמיעה, נפוצים מאוד אך בולטים יותר לעין. מתאימים גם לילדים. 

אופטיקנה מזמינה אותך להגיע לבדיקת זכאות למכשיר שמיעה וליהנות מהמכשירים המתקדמים בעולם במחירים האטרקטיביים ביותר.

 

שווה קריאה נוספת