מה משפיע על מחירי מכשירי שמיעה? איך ניתן להשיג סבסוד ולחסוך בהוצאות על מכשיר שמיעה? מה כדאי לבדוק בנוגע למחיר מכשיר השמיעה? כל התשובות בכתבה.
לאורך השנים מתרחשת ירידה טבעית בשמיעה, ובטווח הגילאים 70־90 אחוז ניכר מהמבוגרים מדווח על ירידה משמעותית באיכות החיים בעקבות זאת. הדבר מתחיל מקושי לשמוע אדם אחר המדבר במקום הומה, ומגיע עד ללקות שמיעה משמעותית המצריכה שימוש במכשיר שמיעה.
כמה עולה מכשיר שמיעה?
אם חיפשתם אי־פעם ברשת מכשיר שמיעה מחיר בוודאי גיליתם שיש טווח רחב של מחירים למכשירים אלה. הדבר נובע מסוג המכשיר ואיכותו, היכולת להטמין אותו באוזן וכן המאפיינים המיוחדים שיש לכל אביזר.
בנוסף, ישנה משמעות גבוהה למקום שבו יוצר המכשיר וחומרי הגלם שבהם נעשה שימוש. מותגי שמיעה עולמיים מובילים יעלו יותר ממוצרים של חברות שצברו פחות מוניטין בשוק.
לא בהכרח מכשיר השמיעה היקר ביותר יהיה גם הטוב ביותר. חשוב להתאים את המאפיינים של המכשיר לצרכיו של כל אדם ואדם, ולמצוא את האביזר שיוכל לסייע בצורה המיטבית לאורך היום.
אילו סוגי מכשירים לשיפור השמיעה אפשר למצוא?
קיימים סוגי מכשירי שמיעה למבוגרים המיועדים לשימושים יעודיים, כמו: מכשיר שנועד להגביר את הקול של אדם שעמו משוחחים בטלפון או מכשיר שמיעה לטלוויזיה. אביזרים אלה יכולים להיות תלויים על האוזן עצמה או להוות מגבר המונח על ראשו של אדם בעל לקות שמיעה ומזכיר בצורתו אוזניות.
מכשיר שמיעה הטוב ביותר עבורכם הוא כזה שנבחר בסיועה של חברה המתמחה בתחום, ויכולה להמליץ על המכשיר המתאים לכל לקות שמיעה.
את הבדיקה הראשונית לאיכות השמיעה מבצעים במכון שמיעה מנוסה אצל קלינאי תקשורת. הבדיקה מתבצעת באמצעות השמעת צליל בתדרים שונים כדי לזהות איזה טווח של קולות האדם אינו מסוגל לשמוע. למכון זה מגיעים לא רק אנשים מבוגרים הסובלים מירידה באיכות השמיעה, אלא גם צעירים ששמיעתם נפגעה כתוצאה משהייה במקום עבודה רועש, בקרבת מגברים (במיוחד בתעשיית המוזיקה), בעקבות דלקות אוזניים חמורות או תאונות דרכים שפגעו באוזן וגרמו לתופעה של אובדן שמיעה פתאומי. כל עוד האוזן מסוגלת לשמוע צליל כלשהו אפשר להשתמש במכשיר ולהשיב אחוז ניכר מהשמיעה.
מה ההבדלים בין מכשירי השמיעה השונים?
ההבדלים בין מכשירי שמיעה קשורים הן לתצורה של המכשיר והן לטכנולוגיה שלו המשפיעות על איכות הקול שתשמע בעת השימוש בו. קיימים מכשירים זעירים המוטמנים בתוך האוזן וקלינאי התקשורת יכוון אותם לפי ירידת השמיעה והצרכים האישיים של כל מטופל.
בנוסף, קיימים מכשירים המתחברים למכשירים סלולריים. מכשיר שמיעה עם בלוטוס מסוגל להתחבר לטלפון או מכשיר נייד אחר ולהגבירו. היתרון של מכשיר זה הוא שניתן להסוות אותו כאוזניית בלוטוס סטנדרטית ואיש אינו יודע שהוא משמש להגברת הקול. קיימים מכשירי שמיעה נטענים וכן מכשירים הפועלים על בטריות שיש להחליפן. אם תהיתם כמה זמן מחזיקה סוללה של מכשיר שמיעה, תשמחו לדעת שמכשירים נטענים יזדקקו להטענה מידי יום – יומיים ומכשירים הצורכים סוללה סטנדרטית – יהיה צורך להחליפה אחת ל 5-7 ימים.
טרם בחירת סוג המכשיר המתאים, צריך לזהות אילו בעיות שמיעה קיימות, ומתי לקות שמיעה מסוימת משפיעה על איכות חייו של אותו אדם. למשל, חלק מהאנשים חווים קושי בשמיעה רק בזמן צפייה בטלוויזיה ואינם זקוקים למכשיר לאורך כל היום. הדרך הטובה ביותר לדעת מהו המכשיר המתאים לליקוי השמיעה שלכם היא באמצעות אבחון מקצועי ומקיף של השמיעה על ידי קלינאית תקשורת במכון שמיעה מוסמך.
איך אפשר לרכוש מכשירי שמיעה מסובסדים?
למרבה המזל, קופות החולים השונות מעניקות סבסוד מכשירי שמיעה אם רוכשים אותם כל כמה שנים. אם תבדקו מכשיר שמיעה נטען מחיר תגלו כי הוא נע בין מאות שקלים לבין אלפי שקלים בהתאם לסוג המכשיר המבוקש. בנוסף כדאי לרכוש את המכשיר ממכון שמיעה המתמחה בתחום ומשווק כמות גדולה של מכשירי שמיעה בחודש. כך תוכלו לקבל מחירים אטרקטיביים יותר על המוצרים השונים.
כמו כן ניתן להוסיף ביטוח מכשירי שמיעה וכך אם המכשיר אינו עובד כשורה לאחר שימוש של מספר חודשים, ניתן לתקנו או להחליפו ללא עלות נוספת. מכשיר שמיעה דיגיטלי מתקדם יהיה בדרך כלל יקר יותר ממכשיר שמיעה פשוט, אך יעניק איכות שמיעה טובה יותר.
לסיכום, לפני שאתם מחפשים מכשיר שמיעה מחיר, חשוב לבדוק גם את איכות המכשיר ואת הסוג המתאים ביותר עבורכם. קיימת קשת רחבה של מחירים בהתאם לצורך של כל אחד ואחת. לכן, מומלץ להיעזר בשירותיו של מומחה בתחום במכון שמיעה מקצועי, ובכך לשפר את איכות חייכם באופן מהותי.