התחברות לאתר
לקוחות אתר אופטיקנה?
התחברות עם קוד חד פעמי ב- SMS
מעבר לתפריט ראשי (מקש קיצור 2) מעבר לתפריט תחתון (מקש קיצור 3) מעבר לתפריט צד (מקש קיצור 4) מעבר לעמוד סניפים (מקש קיצור 5) שנה לנגודיות גבוהה (מקש קיצור 6) עצירת אנימציות - מקש קיצור 7

הכנת ילדים לבדיקת שמיעה

תיאום בדיקת ראייה והתאמת

עדשות מגע

לתיאום בדיקה

במאמר זה נבין מה כולל תהליך בדיקת השמיעה עבור הילדים ונלמד אילו עזרי שמיעה קיימים עבור ילדים ותינוקות.

בדיקות שמיעה הן חיוניות להערכה של בריאות השמיעה וזיהוי של בעיות שמיעה אפשריות בקרב ילדים. יחד עם זאת, עבור ילדים רבים החוויה של בדיקת השמיעה עשויה להיות מאיימת ולהביא לתחושות של חרדה וחוסר וודאות. במאמר זה נחקור כיצד יכולים הורים לתת מענה לצרכים של הילדים בעת בדיקות השמיעה, כדי להפחית תחושות של חרדה. במהלך המאמר נבין מה כולל תהליך הבדיקה עבור הילדים ונלמד אילו עזרי שמיעה קיימים עבור ילדים ותינוקות.

איך נזהה שהילד צריך בדיקת שמיעה?

הבנה של הסימנים שעשויים להעיד על בעיות שמיעה אפשריות בקרב ילדים היא חשובה כדי להגיב בזמן לבעיה. ישנם מספר סימנים אשר עשויה להעיד על כך שיש לבצע בדיקת שמיעה לפעוטות וילדים. ראשית, אם הילד מציג בעיות בדיבור או קשיים בהתפתחות השפה, יתכן כי הדבר נובע מבעיות בשמיעה. כמו כן, אם הילד מראה קושי במעקב אחר הוראות או תגובה לקויה לצלילים, יתכן כי נדרשת בדיקה גם כן.

עוד סימן שעשוי להעיד על הצורך בבדיקת שמיעה הוא חוסר תגובה לרעשים וצלילים חזקים. בנוסף, תלונות על כאבי אוזניים, חוסר נוחות או צלצול באוזניים יכול להעיד על צורך בבדיקה גם כן. לבסוף, שינויים התנהגותיים וחוסר תשומת לב בבית הספר או בסביבה חברתית יכולים לסמן כי יש צורך בבדיקה.

 איך נתמודד עם חרדת הילד מהבדיקה והכנתו לבדיקה?

ההתמודדות עם החרדה מהבדיקה של הילד דורשת סבלנות, הקשבה ותקשורת יעילה. ישנן מספר דרכים בהן ניתן להתמודד עם חרדת הילד לפני הבדיקה בצורה הטובה ביותר וכך להכין אותו לבדיקה בצורה הטובה ביותר. ראשית, חשוב להסביר לילד על מטרת הבדיקה ותהליך הבדיקה, כדי להפיג תחושות של חוסר וודאות.

שנית, חשוב להשמיע בפני הילד מילים חיוביות אודות הבדיקה ולאשרר את הרגשות אותם הוא חווה. ניתנת מקום לרגשות הילד מבלי להתרגש תאפשר להם להתגבר על הרגשות החרדה, מתוך הבנה כי הם אינם נמצאים בסכנה.

בנוסף, אם ישנם ספרים או סרטונים אותם ניתן להראות או להקריא לילד לפני הבדיקה, כלים אלה יכולים להיות יעילים
מאוד כדי לנסוך תחושת ביטחון בקרב הילד לפני בדיקת השמיעה.


איך מתבצעת בדיקת שמיעה לילדים שלב אחרי שלב?

אופן ביצוע בדיקת השמיעה יהיה שונה מעט בהתאם לגיל הפעוט או הילד.

במקרה של ילדים מעל גיל 6, הבדיקה תתבצע לא דרך רמקולים, אלא דרך אוזניות. במהלך הבדיקה יושמעו לילד צלילים ומילים. אחרי המילים יתבקש הילד לחזור ולצלילים יתבקש להגיב ששמע. משך הבדיקה הוא כשעה וההורה המלווה נמצא בקרבת מקום כדי לאפשר לילד לקחת חלק בבדיקה בנינוחות.

בדיקת שמיעה לפעוטות?

במקרה של בדיקת שמיעה לפעוטות הבדיקה תתבצע בנוכחות של שתי קלינאיות תקשורת, כאשר באמצעות רמקולים מושמעים צלילים שונים שמטרתם לבחון האם ישנה תגובה מצד הילד למקור הצליל.

אילו מכשירי שמיעה קיימים לילדים ותינוקות?

ישנם סוגים שונים של מכשירי שמיעה לילדים ולתינוקות, כאשר לכל מכשיר היתרונות שלו. התאמת המכשיר תעשה בהתאם לצרכים של הילד או התינוק וגילו. ישנם מכשירים שמיעה אשר נלבשים מאחורי האוזן. מכשירים אלה מתאימים לילדים בכל הגילאים והם ידועים בעמידותם ויכולת תפעול נוחה במיוחד. כמו כן, ניתן להתאים את המכשיר לגודל המשתנה של האוזניים. זהו מכשיר שמיעה לתינוקות מומלץ במיוחד בשל הנוחות וקלות ההרכבה שהוא מציע.

בדיקות שמיעה לילדים באופטיקנה מתבצעות מגיל 6 ומעלה, אנחנו מזמינים אתכם לקבוע בדיקת זכאות למכשיר שמיעה באתר.

שאלות ותשובות

  • עדשות מגע מאיזה גיל?

    גיל המינימום לשימוש בעדשות מגע הוא בדרך כלל 12 שנים, אך זה יכול להשתנות בהתאם לגורמים שונים, כגון מצב העיניים, רמת הבגרות של הילד וההמלצה של רופא העיניים.

    אם אתה מעוניין לתת לילד שלך עדשות מגע, חשוב להתייעץ עם רופא עיניים או אופטומטריסט כדי לקבל ייעוץ אישי. הם יוכלו להעריך את מצב העיניים של הילד שלך ולקבוע אם הוא מתאים לשימוש בעדשות מגע. הם גם יוכלו ללמד אותך ואת הילד שלך כיצד להשתמש בעדשות מגע בצורה בטוחה.

    חשוב לזכור שעדשות מגע יכולות להיות מסוכנות אם לא משתמשים בהן כראוי. חשוב להסיר את העדשות לפני השינה, לנקות אותן ולחטא אותן באופן קבוע ולבקר אצל רופא עיניים או אופטומטריסט באופן קבוע כדי לוודא שהעדשות מתאימות לצרכים של הילד שלך והעיניים שלו בריאות.

  • מה זה אמבליופיה? (Amblyopia)

    אמבליופיה, הידועה גם בשם עין עצלה, היא מצב שבו עין אחת לא מפתחת את הראייה באופן מלא. זה יכול לקרות אם העין לא מתמקדת כמו שצריך, או אם יש בעיה בראייה של העין. אמבליופיה יכולה להיגרם על ידי מספר גורמים, כולל:

    • קוצר ראייה
    • רוחק ראייה
    • אסטיגמציה
    • פזילה
    • עיוות של הקרנית או העדשה
    • הפרעה במוח

    אמבליופיה יכולה להיות מאובחנת על ידי רופא עיניים או אופטומטריסט. הטיפול באמבליופיה כולל בדרך כלל כיסוי העין הבריאה כך שהעין העצלה תצטרך לעבוד קשה יותר כדי לראות. הטיפול יכול להתחיל כבר בגיל צעיר, והוא בדרך כלל יעיל יותר ככל שמתחילים מוקדם יותר.

    אם אתה חושב שיש לך או לילדך אמבליופיה, חשוב לבקר אצל רופא עיניים או אופטומטריסט כדי לקבל אבחנה וטיפול.

שווה קריאה נוספת